Tak reti Rasa baby kick

hi Mommies , Saya 23 week tapi Tak reti rasa baby kick . cuma Rasa blurp2 mcm tu. adakah tu kicking? #firstbaby ##ingintahu

2 Balas

haa betul lah tu. pastu dia normal klau selagi belum cecah 28w, sebulan if rasa 2 3 kali je baby gerak okay je sbb baby still berat bawah sekilo so susah nk rasa. if baby dah masuk 28w n kurg 10 gerakan slps 12 jam, baru perlu risau n segera ke hosp

1y ago

ohhh macamtu terima ksih utk respon sis..

Ye sis. rasa mcm tu. Kalau sis perhati bbetul, nanti sis nmpak perut sis bergerak2. Tp tak kerap la. Sb bby kcik lagi. Emm tp kkdg sy pun rasa risau gak sb bby kdg gerak kadg tak 😂