Hb low masukkan iron dalam badan

Hi mommies. Saya 22 minggu, hb tak pernah naik 11, kebiasaan 10.5 kebawah, next dr suruh masukkan iron dalam badan. Ada tak mommies yang berpengalaman? Macam mana ya saya risau takut ada effect apa2 ke. Prosedur dia okay ke macam drip masuk air tu ke? #firstbaby #ingintahu

4 Balas

sis amalkan jus delima dlm btol kaca yg pekat tu tp bancuh air dlm 1sudu besar separuh cwn je airny..rsenya masam2 je .. insyaallah naik

12mo ago

awak minum sehari sekali atau 2x sehari ya?

Next checkup kalau hb sy still low mmg sy kena buat iv drip tu, doktor kata itu cara paling cepat utk bg hb naik dan ia selamat

prosedur biasa saja. klu drip, mcm masuk air. sy pilih utk cucuk punggung. just penat ulang alik je la.

Sy pun hb dari 10 skg 9.3 je. Tp tkde plk doc n misi ckp apa2. Suh makan ubt je.. risau jgk makin turun..

12mo ago

sebab saya dari start buka buku pink dah drop 10.9, now 10.6 & sepanjang 6 bulan pregnant ni tak pernah hb cecah 11.