Diet ketika mengandung

Hi mommies, Saya 17 minggu, first pregnancy dgn BMI 36, Tak ada GDM, working mommy-to-be 1st trimester appetite tak berapa nk okay, tp still paksa makan walaupun muntah selepas makan setiap hari. Tp lepas masuk 2nd trimester, simptom alahan berkurang, Diet; Breakfast : Air kosong/chocolate/milo, makan roti Lunch : Nasi with a quite adequate portion, suku/stgh pinggan + lauk Malam : depends, kalau lapar makan nasi/biskut + vico Vitamins - obimin - calcium + D3 Baru start minum susu, Frisomom sejak semalam, utk malam Saya try elak makan berat, sbb kalau makan berat confirm sblm tidur akan muntah. Anyhow, berat slowly turun sikit2. Kesian dkt baby kalau tak cukup nutrient, tp nk paksa makan pun tak mampu Mommies can share your daily diet 😘

1 Balas

sy makan mcm biasa. pagi sampai mlm mmg sy makan nasi, kalau x sy lapar. then kalau mlm tu kena mkn bfr 8 mlm, sbb takot berat naik hihi. pastu sy kurgkn mkanan manis. kalau nak mknn manis tu bile btol2 nak je. hihi