False Contraction??

Hi mommies. My pregnancy da nak masuk 31weeks. Lately ni kadang2 rase sakit cm period cramp. Die datang kejap pastu hilang. Time die datang tu sakit die bole tahan la jugak. This is my first pregnancy. So baru merasa la. I bace kat apps ni, nak masuk 31weeks ni akan rase false contraction. Bole mommies yg da ade experience share ckit your experience on false contraction ni? Thank you. #firstmom #bantusharing

3 Balas

Tu di panggil kontraksi palsu,normal sis.Selagi takde leaking or bleeding tu normal jer,sebab kontraksi palsu tu untuk persediaan bila nak bersalin nanti camna rasa sakitnya nanti,kalau real kontraksi dia sakit dalam 5 minit camtu pastu nak baring tak selesa nak buat apa pun tak kena,pastu ada bleeding show.

6mo ago

I see. Adoi laa. Takut pulak kite. Thank you sis for the sharing.

Sama laa saya pun 31 weeks semalam baru kena macam cramp senggugut tapi sekejap je

5mo ago

Aah sekejap je

rasa mcm nyilu kt ari ari ke sis ? sy baru rasa ni ,, dulu ank sulong xrasa

5mo ago

Doctor ckp tu braxton hicks or false contraction. Not gastric.