Help 🥵. Mommies 🙏🏻

Hello mommies please share anytips cara hilangkan kuning pada bayi 😢 buntu sangt #ingintahu #bantusharing #anakke2

5 Balas

Cara nak hilangkan terus kuningnya dgn banyak menyusukan baby ya. Bila banyak menyusu, baby akan banyak membuang bilirubin melalui najis and kencing baby. Pada waktu ni, baby's liver not fully develop lagi sbb tu ada kuning. So liver baby perlu develop cepat dgn memproses susu yg diminumnya, perlu active kan liver baby. So skrg bila baby jaundice, baby x aktif and selalu tidur, so ibu kena bangunkan and kerap menyusukan baby setiap 2 to 3 jam. Ibu kena bangunkan baby ya, jangan biarkan baby tidur je and jgn skip waktu penyusuan walaupun waktu penyusuan pkl 3am. Bila ibu perasan baby nampak active and dah berjaga sendiri, maksudnya kuningnya dah kurang ataupun hilang terus. Ibu jangan missed appointment dgn KK, lepas seminggu kerap penyusuan then boleh check bacaan kuning baby, mesti hilang terus.

Annis nak share baby kuning,dulu annis positif covid,kena kuarantin dlm bilik berdua dgn baby,xde sape boleh pantau.kk pn just pantau melalui vdcall sahaja.Annis ikhtiar pakai Trub dan Calm Time dari Tasneem Naturel,dan Annis sendiri Seller.bukan ambik kesempatan utk jual tau.sbb Annis sendiri pakai.Annis pn fully bf http://www.wasap.my/60175586617/tasneemnaturel

Hi mommy. Kerap menyusukan anak. Setiap 2 jam. Bila anak tidur kena kejutkan. Memang struggle tapi memang itu je caranya. Bagi anak kerap buang air besar juga. Mommy kena makan banyak buah dan minum air juga.

kerap bf je

kerapkan bf