Kaki, jari mengembang

Hi mommies, normal ke baru 6 bulan kaki dh start mengembang? 😭 Sebab saya perasan kasut mcm makin ketat, baru la perasan kaki sendiri dh makin membesar. Jari pun mengembang jgk sampaikan cincin kahwin dh x muat. #firstmom #firstbaby #ingintahu

4 Balas

Saya pulak, tngok diri sendiri tak de la kembang, tapi kalau amik gmba, mak aii, kembang dah muka, org kata sembab tu kan. Kadang jumpa kwan, tegur muka kembang, hehe, kalau kasut jenis jarang pakai, rasa susah masuk, rasa kaki ni kembang, tapi okey tak bengkak mana2 lagi. Tapi biasa la sis, first mom, sya pun sama, sblum ni prgnant, tak de merasa mcm ni, sbb kegguran, kali ni dpat rasa dah tahap ni, enjoy jee.Insyallah lps bersalin hilang la kembang2 ni🤭

Bnyak makan ke? Kena kawal makan tu. Saya muka hidung kembang. Tapi kawal makan la risau pulak kalau makan terlebih makan manis pun kena kurangkan sebab takut baby besar nnti

2y ago

xpun sis, dari sebelum pregnant mmg makan kawal. air manis tak minum, klu teringin sgt baru minum. nasi sehari skli shj selalunya

Sy kembang dkt kaki buku lali dh x nmpk, cincin masih muat dkt jari. 🤣

Normal bagi sebahagian ibu hamil