20weeks 2day

Hi mommies .. normal ke baby 20mggu dah rase perut ngeras( kadang2 sje rase ) tp setiap hari rase perut mengeras… normal ke cmtu ? #Bantu #firstmom

2 Balas

kalau sekejap2 dan tak terlalu lama tu normal .. kalau mengeras smpai rasa xselesa sngt atau lama sangat dia mengeras... kena g check sis ... biasa sy pun mcm tu . sy masuk 19w smpai skrg mcm ni jgk selalu usap2 manja.. pujuk baby..

Saya pun first time mom, sis. Sekarang 20 minggu juga dan seawal 19 minggu ada rasa perut mengeras kadang-kadang. Sekejap sahaja. Saya tanya kat Dr katanya normal asalkan tak terlalu kerap. Kalau kerap lebih baik check, sis.