Normal kah?

Hi mommies. Normal ke 12weeks ni perut masih kecik? Dan saya first mom dan takda alahan. Lepastu awal kehamilan, payudara saya membesar dan sensitive tapi sekarang tak sakit pulak. Saya overthinking dekat seminggu dah sampai mimpi saya keguguran. Saya takut nak check sebab saya takleh nak terima kenyataan kalau betul

14 Balas

ikut atas diri masing ii saya kurus n kecik jaa saya mengandung first anak haritu heran org ada perut saya x ada perot smpai 7/8 bulan baru ada perut tu pon kecik mcm mengandung baru 4/5 bulan tiada sebarang alahan suspek gdm sbb mkn lebih lalu🤣tiap ii bulan naik smpai 7/8 kg kna minum ayaq gula laa apa laa padahal yg alahan nya husb dya kena tempias dya yg alahan x lalu mkn laa muntah ii laa loya ii laa demam laa x boleh bau tu ni nk mkn asam jaa 🤣 skrg mengandung kali ke 2 haa rasa sendiri alahan kena batang idung sndiri plk x lalu mkn darah rendah plk kerap pitam loya ii sakit ii badan

tentang perut tu saya banyak buat research sb sy first mom kdg tertanya knpa mcm biass ja even dh msok 16 week pon nmpk mcm perut org boroi tpi kecik kira xnmpk la mcm org mngdung. actually tu normal sis ikot atas kulit perut kita dan satu lagi ketinggian kita. msok 6 month nnti muncul la bum tu. awal2 ni biar baby sihat ja klau dipikir knpa xnmpk perut ksian bby sb mommy dy stress.

aaa, baru nak tanya soalan yg sama😭 sebab ramai terkejut bila cakap dah 4bulan. tapi perut taknampak langsung.. overthinking jugak risau baby okay ke tak..sebab berat sy makin turun walaupun makan banyakk..pegang perut pun tak ada rasa keras apa2.. nak gi scan esok.. moga semuanya baik2 saja.. baik scan sis dari kita stress nanti efek baby.. taktau apa pulak jadinya..

7mo ago

g je wak.. sya pun cm tu gak elok g scan tadi baby aktif guling2🤣🤣 smpai nk amik gmbr xreti nk diam doc duk tenangkn lama gak amik gmbr dia qlhamdulillah

saya dh masuk 18 weeks means dh 5 bulan still perut tak nampak lagii nampak mcm tak pregnant punn tapi pegi scan baby sihat jee tumbesaran baby pun ikut weeks diaa so jangan risauu yang penting baby sihat dekat dalam 🤍

6mo ago

inshaa Allah 3/5

lega hati baca komen dekat sini ramai tak nampak baby bump lagi. kitonyo insecure tengok perut orang lain 4 bulan dah nampak 😭

Aah sy 18w xnmpk perut lg .. sluar lama pakai cm biasa lg .. tp xbimbang sbb pegi scan Alhamdulillah semua ok je

perut ni ikut orang. saya trimester 3 pun kecik sampai org tak sedar saya pregnant. dah pernah scan tak?

saya 15minggu pun kecik xnmpk langsung lgi,rmai mcm tu nnti 6bulan keatas baru nmpk perut

sy baru 16minggu perot dh mcm 28 minggu ank ke4 bak kte nurse perot tebal to nmpk bsr...

sy 17w bru nmpk sis.. tu pom kecik jer.. ank sulong kalau kurus plakk mmg gtu org kata