Detect pregnant

Hello hi mommies.. nk tnya je bila waktu terbaik guna opk dan boleh kr nk detect pregnant melalui opk.. #ingintahu

3 Balas

Sy share pengalaman sy ya. Sy start guna opk lepas 3hari sy habis period sampai la sy dapat result positive tp setahun sy guna kaedah ni tak berjaya. Sy ada baca artikel tanda2 subur, bila turun lendir jernih mcm telur tu atau kita selalu rasa basah dekat bahagian bawah means kita tengah subur. Saya guna petua ni alhamdulillah rezeki sy. Sis boleh cuba guna opk then pantau tanda2 tu. Pasal opk detect pregnant tu saya tak galakkan sebab takut kecewa. Hanya upt saja boleh bagi valid result. ?

2y ago

Sy pun banyak membaca, guna petua kawan2 sy yg berjaya pregnant. Yg paling penting banyakkan berdoa. Insha allah ?

Sefahaman saya opk tak boleh detect if you’re pregnant or not. Waktu sesuai guna opk ni anytime start day 1 habis period sampai lah you dpt double line pekat. Klu nak jimat, test 2 days bfr hari ovulasi you sampai dpt 2 line pekat. Bfr guna opk, puasa minum air dlm 1-2 jam baru test.

2y ago

I biasanya dpt 2 double line pekat 2 hari. Hari ketiga 1 line tu dah start pudar sikit.

x bole sis. nk tgk pegnen ke tak pakai upt

2y ago

klu cd8 dh nmpk terang opk tu..mksudnya apa ya