Mandi baby

Hi mommies, nk tnya berapa bulan boleh mandikan baby dgn air sabun ye?#firstmom #bantusharing

7 Balas

Since newborn saya dah mandikan baby dengan sabun. Tipsnya awak kena cari mild formula brand. Mild formula brand ni sesuai digunakan untuk newborn. Antaranya - Sebamed - Cetaphil - Aveeno - Mustela - QV

hii, anak sis skrg usia berapa bulan? sy dulu mandikan anak (newborn) selepas 3 hari.. mandi sekali sehari. guna sabun brand sebamed sbb sabun tu selamat untuk newborn.

4mo ago

sebulan lebih dh sis usia baby,sbb sebelum nie mandikn dgn air suam jer...xberani nk pkai sabun lagi...tqvm suggest brand sebamed

sy baru tahu pula bahaya sabun untk new born sbb dri ank sulung lgi mandikn je dgn sabun. .brand biasa yg ada di pasaraya etc Anakku

saya lepas sebulan baru pakai sabun itu pun fikir dua tiga kali nak pakai ke tak sebab takut bau baby tu hilang 🤣🤣🥺

Saya dari baby lahir dah mandikan dngan sabun jenama applecrumby yg mmg khas newborn tu. skrng baby pun sebulan lebih .

slps 3 hari dri lahir tu saya dah mandikan dia dgn sabun ..

Baby saya lepas tanggal tali pusat. Guna cetaphil baby