PERMAKANAN

hi mommies ! just nk tnya, ada tak hampa amalkan apa2 yg boleh kenyangkab perut ni? dlm msa 2weeks naik 2kg risau sgt 🥹 #pleasehelp #bantusharing #firstmom

1 Balas

Ambil makanan tinggi fibre. Oat, roti wholemeal, beras perang, sayur dan buah etc. Boleh try google untuk list panjang. High fibre foods akan buat kita kenyang lebih lama jadi akan kurang sikit makan. Boleh juga ambil snack macam kacang, buah, buahan kering kalau masih lapar lepas makan berat.

2y ago

thnkyouuuu awakkk bgi tips. risau nnti checkup lepas raya kena bebel pulak 🥹