berdarah selepas bersama

hi mommies nk tanya klau lepas bersama suami lepastu keluar darah tapi tk sakit pun tu kenapa ya? sbb sebelum ni tk pernah pun ttbe harini berdarah. saya dah 31 week. #firstmom #pleasehelp #firstbaby

8 Balas

Kes saya sama macam sis tapi spotting darah keluar lepas 3 hari dah bersama suami , tapi tak sakit pun . Tapi darah yang keluar bukan lah freshly blood macam nak beranak tu . Masa tu baru nak masuk 30 weeks. Disebabkan sebelum ni tak pernah jadi macamtu, saya terus ajak jugak en suami ke hosp sebab risau apa apa jadi , Sekali kena seluk muncung itik , doc kata pangkal rahim luka semua 😄 Warded sehari doc pantau takut ada bleeding lagi , alhamdulillah baby okay , now dah 34 weeks . Mungkin sbb dah sarat agaknya . Kalau sis risau , boleh je refer hospital terus .

1y ago

saya dah refer hospital haritu and yess pangkal rahim luka kena warded jgk sehari sbb nk tgk bleeding tu pastu nnt 22/6 ni ada appointment hospital sbb doctor nk refer pakar… hmm takuttt kenapa ya agak2?

Saya pun 31weeks. Keluar darah bulan lepas lepas bersama sampai harini(sblum ni xpernah keluar darah). Terus pergi check. Dr check pakai mulut itik tu. Ada cyst dkt dinding vagina. Kecik2 mcm jerawat Dr kata. Dr kata tak bahaya, cuma saya kena pantau. Salunya darah dia sikit je. Klu darah banyak xbhnti Dr kata pergi hospital. Tak sure kita sama ke tak. better pergi jumpa Dr tanya.

mse sy 29w sy ada gurau dgn suami , trjatuh.. tp xde kluar darah.. malam tu sy brsama.. pagi tu nak kencing ada darah.. kbtulan pagi tu ada apoitment dgn klinik.. rutin stiap kali g klinik mesti kena ambik air kencing.. so bila kluar result ada darah dlm air kecing.. pastu nurse tye ada jatuh ke, sy cakap yer😅scan itu ini alhamdulilah, bby ok.. uri ok..

baik cek..saya hamil anak 1st gitu juga, time tu 33 weeks kot..darah spotting, sikit je, xsakit pun tp sbb darah, doktor risau..bpe hr lps tu bersalin, anak premature..nasib baik mmg da warded few days before

tak normal!! sila rujuk hospital segera.. awak pun dah 31weeks.. sebarang darah yg keluar waktu 9 bulan mengandung tidak normal.. tak perlu bersama dgn suami lagi.. hold dulu sementara waktu..

tak normal. banyak tak darah yg keluar. boleh jadi luka, boleh jadi uri awak dekat bawah, boleh jadi jangkitan kuman. refer doctor. biar doctor nilai tahap kesihatan awak dn baby

Baru tdi lalu fyp keluar darah 30week pstu kena besalin , apa2 bekaitan darah ni better ke hosp untuk cek , bukaan smuanya Semoga dipermudahkan urusan aamiin

pergi hospital