Anak Kurang Susu & Membuang

Hi mommies. Nk tanya, kenapa ya anak sy kurang menyusu bila masuk 2 bulan ni? Sometimes my son hisap susu 3 kali je dlm sehari. Time tidur lagi la susah nk kasi, dia tutup rapat mulutnya. Usually anak lelaki kan kuat menyusu. Tu sy risau tiba2 tknk susu. And membuang pun kurang, masa umur dia sebulan kerap membuang. Sekarang 1/2 kali je dia berak. Sy bf & fm Omt, harini sy dh 70d. So boleh ke sy mkn aiskrim masam like yogurt? Teringin sgt hehe P/s: Thankyou yg respond 😘 #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

1 Balas

mungkin Growth spurt. teruskan kerap offer dia susum blh je makan.. asalkan tiada alahan

1y ago

doktor kata kat saya % pemakanan ibu bg baby yg minum susu ibu sikit je.