Perut gatal

Hi mommies, nk tanya cream ape yg bagus untuk elakkan gatal gatal dan stretch mark ye? Perut gatal sangat. Saya tahan je nak kerok 😭 #ingintahu

8 Balas

sy dlu garu pakai sikat hehr.mmg gatal gila kan...bg sy mcm xde ubat ..tggu lps bsalin bru ok...or maybr boleh elakksn kulit trlalu kering..cuba la lembapkan dgn air ke. kalau krim pn slalu org guna cocoa butter/ stretch mark

Sy pakai ni. Bagus. Ada stretch mark sikit2 kt punggung. Alhamdulillah cpt hilang. Kena pakai hari2 walaupun takde stretch mark supaya bila bersalin takde stretch mark

Saya pakai jenama palmer’s dari awal tau preggy lagi untuk elakkan stretch mark tu. Alhamdulillah masuk 27w ni takde stretch mark.

9mo ago

Haha harap xde la nnt. Perut pun kecik je xnmpak sngat biarpun dah 7 bulan🤣

Sy pakai bio oil start tremetee 1 lg.. skrg dah 25 week Alhamdulillah x keluar lagi strech mark..

Saya guna ni je dari sebelum pregnant sampai pregnant pakai ni je. Mmg elok utk kulit kering

saya pakai bio oil. so far oke. dulu ada stretch mark lps tu takde dahhh

Sy pakai pureen stretch mark, so far ok lagi takde gatal2.

Sapu dgn tapak tgn pakai lotion allano amway

9mo ago

haah saya pun guna alano so far tk gatal dah😁 cpt meresap