cepatkan bukaan

hi mommies, nak tnya skrg sya kat ward dah warded sbb bukaan 3cm pagi td. contraction dah kuat tpi tiba2 contraction slow smula n bukaan mlm ni masi lgi 3cm.. ade tips ke? nak cepatkan bukaan kat ward ni? n biasanya andai kata bukaan kita masi slow juga hospital akan induce ke or suru balik?? anak kedua 39w2d#advicepls #pleasehelp

2 Balas

Cuba jalan2 dalam ward, kalau ada kerusi buat squatting sambil pegang kerusi/palang katil. saya buat 1 hari dlm ward dari 3cm esok paginya dah 5cm terus tolak Labour room.

6mo ago

misi xbgi buat senaman mcm tu klu jln2 okay lgi, tpi alhamdulillah selamat bsalin pagi smlm.. saya pusing ward je..dri 3cm ke 4cm, lpas tu 4 ke 7cm..