Care & Grooming baby

Hi mommies, nak tanya yang due bulan Nov ni dah start ke beli mcm set mandian baby, wipes dan lain2 ? #firstmom

11 Balas

Dah boleh beli. Kalau beli online chat seller bagitahu suruh bg expiry date yg paling lewat. Xpun sebelum beli tanya expiry date dulu. Awal2 ni beli set mandian yg elok sikit macam mustela, offspring, buds atau apa2 yg organic sikit sebab kulit baby masih fragile. Nanti dah lepas fasa newborn 4 months macam tu boleh la beli yg affordable sikit. Kalau mampu dan nak teruskan yg mahal xde masalah

Dh 24 weeks 90 %brg baby dh beli cuma brg ii yg boleh beli online je sy beli msuk 7 bulan nti. Start beli masa 5 bulan senang tak kalut nti dh sarat xlrt dah nk jalan shopping baju baby.

Hii, saya dah settled semua. Sabun semua x beli sebab xnak pakaikan lagi lepas bersalin tu. Just beli minyak and and grooming lain. Wipes dah beli seller bagi exp 2025, alhamdullilah

23w dah settle dah beli barang baby.. wipes ke pampers ke baju ke sabun mandian ke smua dah beli 🤣

sy dah beli, jgn lupa detergent laundry dan bottle cleanser make sure expired date lambat lagi..

Belum lagi. Sedih jugak sebab tak boleh nak prep apa pun bila tak sefahaman dengan pasangan

Saya pun start membeli dari 5 bulan. Masih lagi on going lagi membeli sikit2, ikut bajet.

Belum belii sbb ada expired date. Beli bila nk dekat 30weeks nnt

saya 24 weeks dah beli baju , tilam baby dulu sikit ii

Saya 21w baru nk beli byk sikit