Perlu ke scan lagi 10 weeks?

Hi mommies. Nak tanya sye last scan 7 weeks. Dah ada heartbeat masa tu alhamdulillah. Doc kata nmpk semua ok tp risiko miscarriage masih tinggi sbb masih baru sgt lagi n 1st trimester kan. Tapi doc xde pulak minta dtg untuk scan lagi. Dia just cerita psl buka buku pink. Now dah 10 weeks. Perlu ke sye pergi scan untuk dptkan perkembangan terkini baby? Or tunggu semasa checkup di kk je? Dah call kk untuk appt tapi hmpir seminggu masih belum dpt date untuk buka buku pink. Pernah gugur tahun lps jadi agak risau untuk kandungan kali ni. 3 minggu x tengok perkembangan baby hari2 risau duk pikir ape jadi kt dlm rahim ni, baby sihat ke x 😅 minta advice mommies semua ya.. tq.. #1sttime_mom

2 Balas

kalau dah Ada heartbeat Tu oklah Tu. yg penting rehat cukup, jgn buat kerja Berat angkat berat2. Lg bagus bedrest je dulu. nk scan every week , or scan semula Tu terpulang.

takyah scan lagi sis. tunggu nanti mase buka buku pink , doc kat kk akan scan lagi utk letak dlm buku pulak. baby ok je kalau takde pendarahan ape2.