Cara nk daftar fpp hospital gov?

Hi mommies, nak tanya, sy ada trbaca pasal fpp, ada ke yg pernah bersalin fpp di sg buloh atau kat mana2 hospital gov? Mcm mana ya nk daftar? Ada requirements yg spesifik ke? Thanks mommies #ingintahu #firstmom #firstbaby #fpphospitalsungaibuloh

5 Balas

kena pergi hsptl trsebut ambil borang daftar kemudian kena pergi tnya dkt bahagian o&g ada tak slot masih kosong tuk bulan dan tarikh puan nk bersalin tu.. jika ada puan blh register dkt kaunter tuk fpp kalau dlu RM3k kena byr..kalau skrng xtwla..kena try tnye hsptl dkt tmpt puan nk brsalin tu mcmne prosuder dia..mcm sy dlu nk brsalin fpp dkt putrajaya .tgk2 ms tu tarikh tu full smpai ke tahun dpn..jd xdptla ..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Kne pergi ke hospital tu. Sy da register di hospital Putrajaya. Alhamdulillah dpt Dr perempuan. Nurse ckp kaunter pendaftaran buka setiap jumaat pkul 245 smpi 430 klu tak slap. Nnt masa smpai, nurse akan brief details dlu.

2y ago

Tak perlu sis. Nnt waktu kite warded nak bersalin, baru kita bayar deposit 3k. And kita ada beberapa kali checkup (2 kali or lebih) before bersalin (nurse akan bg date waktu register), mase tu kena bayar utk kos checkup tu shaja. Kena cepat takut Dr da fully booked, last time pun ramai sis. Once da ade buku pink, da bole register. Smoga dpermudahkan semua urusan.

Saya pun nak tahu juga pasal FPP ni... sape yang pengalaman boleh share okay ke tak ye bersalin under fpp ni

Saya ade call haritu hospital sg buluh untuk booking FPP, nurse minta saya call semula time kandgn dah 30week

Sorry blh sy tau fpp tu ape?

2y ago

full paying patient scheme under gov hospital, its median price between private and gov, and you get bit of private service, eg, assigned doctor etc.