Susu lactogen

Hi mommies. Nak tanya, susu lactogen boleh buat baby berkahak ke? Dah selesa pakai susu ni sejak umur 1 bulan, skrg dah 4 bulan setengah tiba2 baby kena tonsil bengkak. Boleh suggest susu selain lactogen?#bantusharing #ingintahu

5 Balas

Susu tgk kesesuaian baby. Xsemua yg suggest untuk baby puan . Mcm lactogen Anak saya Pakai masa 1 bulan je, Lepas tu mcm2 problem. Terus tukar Sbb da xsesuai Sbb susu tu panas untuk Dia. Then saya try Dutch baby,Serasi dgn Anak smpai setahun. Tapi Anak buah minum Dutch baby, Anak Dia berkahak pulak. Kena try error

2y ago

ada jugak yang suggest dutch baby tapi takut pulak nak try 😅 pernah try dulu dia selalu jeluak, taik ok kahak time tu takda lagi

klau fikir2 mcm betul. sebab ank sy sebln mnum susu letogen. berkahak teruk n sembelit. lepas tukar susu kambing s1 baru ok.

2y ago

setakat ni takda la kahak sampai nafas laju camtu. cuma doktor cek ada kahak sikit, kahak tu la yg boleh menyebabkan tonsil bengkak. kesian tgok demam tak bermaya, senyum pun takmau. jenis tak menangis ni dia sakit pun kita taktau 😂

Perlu tanya dktr utk suggestion. Sbb bila dh bengkak gitu, xberani nak suggest.

2y ago

oh yeke, kena cuba lah. tak berani nak tukar susu lain, kang lain yang datang 😂

Blh sye thu tonsil tu ye....tk thu first mom

2y ago

Ohh mcmtu ye....sis

xsesuai susu tu