Boleh ke nak makan ketam?

Hi mommies! Nak tanya start kandungan berapa weeks boleh makan ketam ya? Teringin sangat ni 🥹 Please help saya dah 15weeks #bantujawab #SeriusTanya

5 Balas

masa awal trimester saya mngidam mkn ketam , sbb tkut toxin dia tinggi 😅😂 so saya tunggu baby dh trimester dua baru saya pulun mkn tupon sekor je 😅 kesimpulannya boleh je mkn

boleh je makan sis. saya masa anak 1st dari 1st trimester sampai nak bersalin memang makan banyak ketam, siput dan kerang. selagi takda alahan boleh je makan

Boleh je makan bila2 masa, Takde pantang2 pun. Kecuali pantang bersalin je 😁

Makan je la sis, selagi takde alahan seafood ke apa..

Boleh je mkn sis. Kenapa ada pantang larang ke?

2mo ago

Oh yeke taktahu pulak sy. Sy mkn je masa pregnant tuari selagi takda alahan😅