Tak boleh makan sayur

Hi mommies. nak tanya. saya pregnant 7week. tak boleh makan sayur. makan sahaja muntah. apa patut saya buat 😥. nasi pon tak lalu nak makan. #bantusaya #nakanaksihat #anakpertama

1 Balas

Awal awal saya pon mcm tu sebab tgh mabuk lagi, saya sarankan sis ambil buah buahan jambu batu elok untuk naikkan hb, saya dah 14 week dah hilang sikit mual2 tapi kdang2 ada jgk muntah sbb lpas mkn ubat tmbah darah mmg akan muntah. Dulu masa saya 7 week saya banyak hirup sup time makan malam, nasi kdang takleh masuk, itu sajalah yg boleh saya telan.