24 weeks 2 hari tak rasa bergerak

Hi mommies, nak tanya normal ke masa kandungan 23 week rasa baby aktif bergerak. Tapi 2 hari ni masuk 24 week tak rasa langsung… dah minum sejuk dan manis pun tak rasa..

1 Balas

selalunya kick ni kita akan kira start 28w, tapi setiap mommy ada maternal instinct tau, jadi kalau rasa pelik dan tak sedap hati, sebab baby dah rasa kick and active before this, kalau boleh pergi swasta scan je keadaan baby. saya ramadhan ke7 decide tak puasa, waktu tu baby 25w. saya terus pergi PAC sebab memang tak gerak langsung, sedangkan dari 18w baby sangat active sampai nampaklah perut kita tu kena kick. time scan baru dia gerak, alhamdulillah

1mo ago

Thank you mommy, tadi pagi dah pergi checkup pukul 8am alhamdulillah baru rasa baby aktif gerak2. Scan baby jantung semua okay. Betul doctor pun pesan ikut maternal instinct.. kalau jadi lagi lepas ni terus pergi hospital walaupun belum 28w.