Bayi fomula usia 8 bulan tak berak 3 hari

mommies nak tanya normal ke bayi formula tk berak 3 hari , tapi tak meragam aktif je bermain btw baby saya minum susu formula s26 sma step 1 #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

1 Balas

baby mnum s26 dri nb ke? atau baru tukar? susu fm paling lama tk berak 3 hri je kalau ikot pengalaman sy la. tp kata doc 7 hari tak berak tu normal. 8 bulan baby da makn kan. cuba cek pemakanan dia ada tak bg makan yg karbo tinggi. means..nasi+carrot.. nasi memang karbo. carrot pun karbo. jadi tinggi karbo kalau do combine 2 makann ni akan bt anak sembelit jadi tk berak 2 3 hri. kalau ada campuran sayur hijau selain brokoli means nasi+carrot+bayam tu bole tk bt anak sembelit. brokoli pun ada karbo sedikit berbanding dgn sayuran hijau yg lain. cuba bg anak makan buah naga utk lawaskan dia. atau buah pear betik