Belum boleh duduk sendiri

Hi mommies.. nak tanya normal ke baby sy 5 bulan 11 hari tp masih blm boleh duduk sndiri. Sbb tgk perkembangn kat aps ni kata spatutnya dah blh ddk sendiri

7 Balas

baby kta sama usia , 5bulan11hari. baby sya pun xpndi duduk lg. kalo duduk kt baby chair pun kena ada support bantal . tp.. meniarap, bergolek dah pro dh . skg kalo meniarap , dia angkat2 bontot mcm nak merangkak. kadang2 dia buat gerakan mcm nak berenang pun ada. 😅.

2y ago

skg sya latih baby duduk d pangkuan sya.. tp kejap2 jelah sbb baby cpt penat

Lahhh tak semestinya kena ikut bulat2 apa yg ada dkt apps ni… 5 bulan tu awal lagi anak saya dh 6 bulan pn blm pandai duduk sndiri lagi … skrg dlm proses mengesot je ha. Nak lebih tepat time monthly checkup g refer nurse/doctor… dorg lebih arif dlm bidang ni

2y ago

Itulah 1st baby 😅 kejut tgk tracker

Normal puan . Yang latest mak saya mengasuh 6 bulan ni still takboleh nak duduk , kena ada support . Dia more to meniarap , mengesot & dah nak angkat punggung untuk merangkak . Nak berjalan ka apa lagi laa suruh bertakteh pun takmau lagi . Dia buat lembik kaki .

Hi mommy. 5 bulan still boleh terima kalau masih tak boleh duduk sendiri. Selalu biar anak buat tummy time, bagi anak capai mainan depan mata nanti bila anak bersedia anak akan pandai duduk sendiri

2y ago

Sama² 💕

sokeyh sis..perkembangan bby laen2..Jangan risau,kawan saya bby die da 7bulan pun maseh xbolee nak duduk sendiri,kena ad support..

normal lh ibu.. anak sy pun sama umur dgn anak awak.. janji dia sihat sudah.. setiap perkembangan anak x sama

normal