39w 3d baby tak gerak?

Hi mommies, nak tanya. Normal ke 39w 3d baby mmg kurang gerak & mengeras je. Kalau mengeras, takde pula sakit macam period pain. Tak pernah lagi. Mengeras macam batu tapi tak sakit. Normal ke mommies?

1 Balas

sy 7 org ank..6 org xde ape y kuar..sakit pun x..just mengeras perut kuat n lama..g cek jalan..ada y dah bukaan 3cm..ada y dah 4cm..klau y 4cm tu kan lepas cek kt swasta n sy smpai spital dah 5cm..msuk lb 6cm..doc pecah ketuban 7cm baru dtg sakit..stengah jam full bukaan tnp smpt doc pkai glove sebelah..skali teran.kalau la sy x ikut naluri nk g cek ve mgkin dah bersalin kt umh.2 org ank y plg cepat camtu