Bintik2 ?

Hi mommies! Nak tanya mommies yg berpengalaman, boleh tau tak apa yg ada di perut baby saya ni, ada bintik biji2. Dan macam mana cara nak rawat ya?

Bintik2 ?
4 Balas

baby sy pun sama..naik ruam mcmni jt perut. sy syak minyak telon yg dia pakai jadi mcmni. tp sebelum ni okay tiba2 je naik. tapi kalau tk pakai minyak. tkut plak dia kembung perut. sy nk try pakai minyak yuyi plak. mana tau okay.

Anak saya penah kena mcmni, saya stop pakai minyak telon, and lotion pun sy pakai yg medicated and low ph mcm cetaphill lotion. Now dah okay. Ada refer dr, dr kata normal skin baby sensitive. And dr suruh stop pakai barut

9mo ago

Rasa rasanya lama tak baby akan jadi mcmni? kalau tk pegi jmpa dr?

Ada tu benda tak kena. Anak sy pun baru pas kena mcm ni. Naik sampai ke leher. Cuma dia takde garu2 pun. Sy stop pakai minyak lepas seminggu dia ok

Adalah tu baby oil, lotion or sabun mandi yang tak sesuai. Macam baby saya tak boleh pakai minyak yuyi. Now pakai Cetaphil je

5y ago

Oh i see. Okay2 tq 🥰