Kontraktion

Mommies, nak tanya lah yg dah berpengalaman. Pg td saya rasa perut mengeras + sakit tp bearable lg dlm seminit mcm tu, lepastu 20 minit kemudian dtg lg rasa yg sama. Saya tggu lg kot ada rasa sakit mcm tu tp xd dah, itu kontraktion ke? Selepas drpd tu perut mengeras shj tp xd sakit. Skrg saya 39mggu. Tulang punggung mmg rasa sakit memanjang #seriusnanya #ingintahu

2 Balas

Kalau real contraction, 10-5 mnit sekali sakit tu sis. Tu mmg bebetul kene g hospital

brixton hicks je tu. bukan real contraction

2y ago

yes betul,saya selepas tujuh bulan selalu ada rasa macam tu,tapi just for moment je,LPS tu hilang lah ..so tak perlu takut ......