Confirmation of pregnancy.

Hi all mommies here. Nak tanya kalau test pakai upt test tu,memang nampak double line yg terang dan saya menggunakan 2 brand lain. Betulkah saya ni dah mengandung atau fake pregnancy? Blm lagi jumpa doc for pengesahan, kawan yg ada pengalaman suruh check kat klinik pada minggu ke 8, baru la tepat dan dpt scan. By the way kira kira dah pregnant 5 minggu 6 hari #firstmom

1 Balas

Kalau nak sahkan positif atau tak di klinik, tak perlu tunggu 8 minggu, lama sangat tu, kalau nak buat scan 8 minggu takpa 😅 Saya sahkan pregnancy kat klinik 5 hari sebelum due period sebab saya buat test upt tu dah naik 2 line. 3 brand saya cuba, 3 brand tu semua positif, jadi saya terus buat test di klinik untuk sahkan dan alhamdulillah memang positif. Kalau awak nak sahkan sekarang boleh je ke klinik. Nak scan nampak clear memang better minggu ke 8.