Minyak sapu

Hi mommies.. nak tanya.. kalau sakit kepala kan,, boleh ke sapu minyak mcm cap kapak ke ? Ke ad mnyak sesuai utk pakai time mengandung.. saya mudah sakit kpla.. pagi2 mesti sakit kpla... tak pernah lagi nak sapu apa2 takut mudarat kat baby... #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

9 Balas

bole je wak,sy dri awal ngndung lagi pakai minyak cap kapak..smpai skrng 29week dh.. just jgn sapu dkt perut sbb diaa meresap,and sapu belakang badan bole bahu ape semua just jgn urut,urut tk elok, tk elok untuk urat saraf msa mengandung.. tu ape yg docter ckp lah sepanjang sy mengandung alahan teruk sgt..so tnye docter bole pakai minyak ke tk.. docter kata bole cuma jgn urutt..

2y ago

okay thanks.. lega lah boleh pakai mnyak cap kapak.. thanks sis😍

okay je rasanya guna, tapi saya suka pakai minyak angin BeDara, so far badan saya okay pakai tuh. asal sakit kepala , suruh husband letak tuh n then urut2x, lepas tuh okay sikit.

2y ago

baik2.. nnti lah try cari.. thanks sis..🥰

Boleh je sis apa minyak angin pun. Cuma elakkan sapu direct hidung. Dan elakkan sapu diperut. Sbb minyak angin akn diserap dri kulit perut ke baby

2y ago

boleh. maksud sy jgn direct sapu bawah lubang hidung

sy pkai minyak cap kapak je awk...rasa mual sapu dkt tekak n hidu minyak tu sikit2...sakit kepla sy sapu minyak cap kapak tu...

2y ago

aah perut awak sapu minyak frankincense bagus utk baby dalam perut

Kalau nak confirm selamat pakai minyak young living je. boleh cuba peppermint.

2y ago

Kalau bagi saya, saya tak berani suggestkan essential oil brand lain utk pakai sama macam pemakaian young living sbb young living dia ada safety guidelines & purity dia mmg comfirm selamat sbb ada proof. eo lain saya nasihatkan awak elakkan kalau source dia tak jelas. takut dia dah campur other ingredients or sumber dia tak di tunjukkan.

haha saya pregnant ni suka bau minyak yuyi 😂 boleh je takda masalah sis

2y ago

okay2.. lega dengar hahah tq sis..

Boleh je nak pakai minyak apa2 yg penting serasi dgn awak

ok je

2y ago

okay2.. thnks sis .😍

boleh