Baby songsang

Hi mommies. Nak tanya kalau position baby tengah songsang skrg, mmg normal ke rasa semput dia normal dari before songsang? Sebab rasa kepala baby keras kat bahagian bawah dada kan #firstbaby

1 Balas

Normal sbb dlm perut masih ade ruang utk baby berpusing². Tapi kalau kandungan dah msk 8 bln & position baby masih songsang Sis try buka surah maryam/Yusof dlm HP & letak HP bwh perut. Baby dah peka pada bunyi di luar perut, in Sha Allah baby akan turn ke bwh. Kalau boleh amalkan smpi dh dekat bersalin supaya kepala baby sentiasa kt bwh.

2y ago

Tu la. Saya sekarang dah 34weeks. Scan minggu lepas tau baby songsang. Mmg boleh rasa kelapa baby kat bahagian atas and kaki dia geletek2 kita kat bahagian bawah.