Breastpump

Mommies nak tanya, kalau macam kita fully suri rumah, memang niat nak bagi susu dada je perlu ke beli breastpump juga? Dan susu botol perlu sedia berapa ye? Kalau boleh tolong listkan jenama breastpump & botol susu yg okay utk baby newborn sekali, tq! ♥️ #seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp

2 Balas

terpulang pada mommy. kalau suri rumah, tak perlu pump pon takpe. direct feed je. kalau mommy nak buat stock, boleh la beli pump. botol susu pulak tak pasti nak sediakan berapa. permulaan mungkin boleh standby 2 dulu kot. kalau nak buat stok susu, simpan dalam plastik susu je. boleh try follow channel telegram LC Nad Masrom. banyak info n tips kt situ. breastpump mcm2 brand ada. kena survey ikut kesesuaian mommy. atau utk permulaan boleh try beli manual breastpump. botol susu pulak yg ok, pigeon, avent, tommy tippee

2y ago

kalau beli botol susu tak beli breastpump, guna cara marmet je masuk dlm botol susu terus ke macam mana ya? 😅 ke botol susu tu standby utk buat susu formula je?

saya beli je awak sbb takut bengkak susu, tuh pun saya beli kt momohouse.

2y ago

beli sekali dengan botol susu ya? berapa botol susu awak beli? tq btw