22weeks pregnancy

Hi mommies! Nak tanya, kalau 22weeks normal ke kepala/punggung baby timbul mcm dlam gambar tu? Sbb saya tanya doc dkat KK, doc ckap slalunya 28weeks bru dpt rasa/nampak pergerakan baby dalam perut, 22weeks kecil lagi kata nya. Tetapi saya dalam satu minggu ni memang setiap hari alami baby timbul mcm ni. Ada ke mommies yg 22weeks mengalami benda yg sama mcm saya? Tak tahu nak risau or excited 😫 #bantusharing #FTM #firsttimemom #pleasehelp

22weeks pregnancy
2 Balas

saya 23week+ dri 22 week jugk mmg dah start timbul mcm tu .. senget sbelah 😅 ni kndungan ke 3 .dri anak pertama mmg anak saya pattern mcm ni dlm kndungan timbul belah kanan .. nti klu 30week ke atas bnykkan buat posisi sujud ye tkut dia stay mcm tu smpai nk brsalin .anak pertama saya melintang .smpai sya kena cari bidan untk btulkan posisi dia 2kali jugk saya brurut . first saya urut msa 7bulan dh btul posisi kt scan pun dh ok . bila nk msuk 8bulan tu dia melintang balik sya pergi lg cri bidan tu nasib baik smpai brsalin dia dah xubah posisi dia balik . sorry trpnjang cerita .

11mo ago

syukur lega saya baca comment sis. okay sis akan saya ikut tips sis bagi. thank you dah share pengalaman 🤗 tak payah risau lagi dh lepasni tengok dia timbul mcmtu🤭

boleh je rasa & nampak waktu tu cuma selalunya tak obvious la. kalau nak sedapkan hati kena scan la 😂 tapi start 20w boleh nampak dah sikit pun 😊

11mo ago

ya kadang² sekali dia nak bagi nampak memang timbul mcm dlm gmbr tu 😅 dah scan baby okay cuma tu lah kata² doc tu buat risau jer, tkut² saya sahaja yg mengalami😅 thank you sis dh comment ❤️