CUTI BERSALIN KERJA SWASTA

Hi mommies nak tanya cuti bersalin untuk kerja swasta 2 bulan ker 3 bulan????

8 Balas

depends on company. tp skrg tak silap kerajaan mansuhkan cuti bersalin 3 bulan untuk swasta smpai tahun depan. saya pon baru tau sbv abg saya bgtau. so kalau company bg cuti 3 bulan itu adalah budi bicara company

Alhamdulillah , sy swastaa dapat cuti 98hari . daa start cuti bgaji dari bulan 8, tarik awal sebab kesihatan tak mgizinkan bkerja . now skrg tunggu masa utk brsalin due date 2/10 tp baby masih aktif tknak kuar .

Bergantung kepada company. Kena tanya HR awak. Polisi company swasta berbeza2. Company saya 3 bulan dan boleh guna seminggu, 2 minggu awal sebelum due date.

kena check offer letter dan company policy dengan HR.. yg dalam akta sekarang 60 hari, tp ada company bagi lebih..

Ikut company tu.. ada yg ambil hanya 2 bulan ada yg 3. Tak semua company ambil 3

sy swsta 2bln je.. tp sy tmbh lg sbulan tanpa gji.

klau swasta 2 bln

tmpt i 2bulan je