Minyak Yu Yee

Hi, Mommies! Nak tanya betul ke minyak yu yee tak baik untuk baby? Ada cadangan baby oil yang bagus?

5 Balas

ada doc ckp xde mslh pn kalau nk bg baby pakai myk yuyi..sbb xde champor..tp atas baby jgk..masa anak sy bby haritu, umur dia dh byk hari baru pakaikan..itu pn sikit je, cmpur skali dgn myk tyt

kalau ikutkan, umur 2tahun boleh guna. tapi dah menjadi kebiasaan ibu2 guna minyak yuyee tu. ada some babies tak sesuai, naik merah2, ruam. anak saya dari newborn pakai minyak telon bebiku.

Pengalaman saya, anak first sesuai pakai minyak yuyee. Utk anak kedua ni pun saya sediakan minyak yuyee, tapi akan trial error jugak. Takut2 anak tak sesuai.

Minyak telon.. minyak kayu putih., minyak yuyi telampau panas sis.. sy guna utk diri sdr..

gune minyak baby amway. bagus hat tu