baby ......

mommies nak tanya , anak saya 11/10 ni cukup 5bulan . boleh tak saya bagai dia makan bubur ? kesian saya tengok dia nak sangat makan . adakah boleh atau tidak yer mommies ? #pleasehelp #seriusnanya

12 Balas

better atas nasihat doktor yang chrck baby puan. sebabnya kalau nak bagi makan, seeloknya 6bulan ke atas . takut ada komplikasi pada baby kalau bagi . refer pada doktor dulu ya sebelum bagi 🤗

Lebih baik 6bln bru bagi... Baik ikot nasihat doktor... Semua baby terliur tgk org mkn tpi kesian la kt Baby nanti klau jadi apa2 sbb bagi awl sgt mknnn

Jangan buat pasal sis 😅 awal lagi tu nak bagi dia makan . Baby memang macam tu , akan tengok kita makan . Tunggu je lah 6 bulan nanti

Jgn lah dlu sis,,bby 6bulan bru boleh mkn bubur kosong,tu pun bberapa suap saja.mcm mna sis tahu bby tu teringin?? Susu pun dah ckup

better Tanya doc Masa appointment nnti, ada setgh doc beri keizinan lepas dia tgk keadaan anak.. apa2 pun minta nasihat doc ye sis..

better jgn.usus baby belum kuat..klu nak bagi..cecah sikiiit bagi Rasa hujung bibir je..baby Ada perasaan ingin tahu je tu..

dapatkan nasihat doktor ... baby tu nampak saja nak makan, tapi risau usus dia still tak sesuai utk solid food.

genap 6 bulam.. jgn risau nt ke kk untuk checkup baby.. misi akan panggil ibu untuk ajar anak mkn

tanya doktor.. ada stengah baby dktor bg makan bubur awal, ada tak boleh..

Tak boleh mommy. Melainkan doc bagi keizinan diatas sebab tertentu