KurangTidur

Hi mommies, nak tanya anak saya 1 bulan25 hari, saya perasan anak saya kurang tidur, paling lama anak saya tidur adalah 1/2 jam sahaja,saya rasa risau sebab ada yang cakap anak akanterbantut perkembangan mereka. Any mommies come up with the same experience like me ??, benar kah anak kurang tidur akan menganggu perkembangan mereka ? dan any ways to let them falls into deep sleep ?#1stimemom #firstmom #ingintahu #bantusharing #firstbaby #1stimemom

2 Balas

mommy kne total dlm 24jam tu, brp jam yg dy tidur wlaupun tidur stiap 1/2 jam. klu lbih dr 14jam, ok utk perkembangan dy. klu x, mommy kne cuba bg dy relaks. 1. mandi dgn air suam 2. lpas mandi buat urutan mggunakan minyak telon 3. Pluss essential oil lavender, or lotion lavender yg blh mmbuatkn baby mengantuk,🤗