Pregnant 7 weeks

Hi mommies, nak tanya, ada tak yang sama dengan saya, takde morning sickness langsung. Cuma rasa perut mcm ada angin je.

17 Balas

hi , so far saya cuma muntah 2 Kali saja berturut2 waktu pagi ... lepas tu alhamdulillah... semua dah back to normal... tak ada muntah2.. sekarang ni cuma terasa perut makin membesar sedikit ♥️

Sama sis, tp saya nak masuk 6w dah.. tp takda morning sickness.. alhamdulillah, cuma bila lmbt mkn perut cpt masuk angin dan cpt lapar.. sekali sekala ada mcm perut sakit sikit. Mgkn sbb krem sikit kot

12mo ago

Ye sis normal, ada tnya jugak kt kwn2 yg prnh mengandung. Dia org ckp tu normal

Sameee sis dh 7 weeks tpi tkda alahan apa pun hehehe alhamdulillah cuma kalau lambat makan nanti jadi auto nak muntah. And tk boleh biar perut kosong perut rasa masuk angin ja

12mo ago

Sy pun sama sis. Lambat sikit je mkn mula laa perut rasa xsedap. nk mual pun ada kdg tu. lepas minum alhamdulillah terus ok. First time pengalaman, klau rasa lain je terus check Komen ibu2 kt sini. mmg apps ni sgt membantu betul 😊

Saya takde alahan tapi lepas makan rasa kembung je and cepat rasa lapar😂 tapi risau jugak sebab selain tu rasa macam takde pape kadang risau normal ke tak ni 😅

Awal lagi ni sis.. ada yg dah mula mual2, ada yg mula lambat sikit. Macam saya anak first dulu, masa pregnant 12w ke atas baru start teruk morning sickness

sy time mlm jee mabuk.. tp tak teruk.. siang too elok jee jaga ank2 asuhan.. berbeza dgn pregnant sblum niyh.. rasa perut masuk angin too selalu ada 🥴

saya lah kita ye...sis pun 6 minggu 5 hri tkada lgik morning sickness...mungkin lmbt bru ada alahan hrp tkada alahan...

sama sis , sya 8w skrng pon krng alahan .. tp perut sllu rsa berangin ja , kdg2 dh mkn tp still rsa xsdp perut .

Sama. Cuma badan asyik berangin rasa nk kentuttt je 🤣🤣 kawan pregnant pn dia ckp benda sama

sy cpt rase lapar..rase perut berangin je setiap mase..smpai tak taw nk mkn ape dah..😂