Susu Fernleaf FC untuk anak 1y

Hi mommies! Nak mintak pandangan sikit mommies semua🤗 Anak saya 1tahun 6bulan, minggu lepas checkup berat dia 8.4kg je😓 Garisan dalam kotak kuning. Berat & tinggi memang tak naik banyak. Anak saya bab makan memang kurang. Btw, anak saya fully bf. Jadi misi kk tempat saya suruh bagi susu tepung sebab lagi 2 bulan dia nak check balik berat anak saya🥹 Dia suggest susu Fernleaf. Jadi saya bagi Fernleaf Full Cream kat anak. Sebab saya baca susu FC takda gula tambahan berbanding susu yang langkah2 tu. Anak saya suka minum susu ni dia tak tolak pon, berak semua okay. Tapi tadi baru promoter susu kat pasaraya suggest Dugro Sure Plus 1-9tahun punya sebab ada DHA apa semua untuk tumbesaran. Dia kata Fernleaf takda DHA🥹 Jadi mcm mana mommies? Patut ke saya tukar? Anak siapa pernah cuba susu Fernleaf FC. Okay tak? Berat & tinggi naik tak? Mohon pendapat mommies🤗 #ingintahu

1 Balas

anak sye mnum fernleaf fc dr stahun 2 bln smpi skg stahun 8 bln.. berat n tggi normal.. sblum2 nie mnum dupro dr lahir pun berat n tggi ok.. nsihat sye, sis try je dlu susu fernleaf nie smbil2 tu usahakn jgak utk anak makan.. jgn bgantung harap spenuhnya pd susu, anak umur2 mcm nie memg aktif & perlukm nutrien lebih slain susu.. next checkup tgk ade prubahan x pd berat & tggi anak..

2mo ago

In shaa Allah sis, saya cuba. Sekarang pon tengah cuba bagi anak makan sendiri walaupon sikit je makannya🥹🫠