Maternity pad atau Sanitary pants?

Hi mommies, nak minta pendapat sikit. Mommies yang berpengalaman. Mana lagi best, selesa dan memudahkan kita kalau dekat hospital nanti? Maternity pad atau sanitary pants?#firsttimemom #pleasehelp

3 Balas

Bg sy senang sanitary pants sbb lg senang sarung je. Tak payah nak tampal dkt spender . Sy dulu anak 1st dlam lr bg nurse spender pakai buang & maternity pad. Tak sampai berapa jam dah bocor. Nurse salah bajet letak pad. Kita nya tgah lemah lg nak bangun tukar & lg 1 bawak spare plastik kecik2 utk mudahkan kita buang pad. Dkt wad tak larat nak basuh pad tu. Nanti buang je pad dalam plastik & buang je dlam tong kuning. Itu pengalaman sy la 😅

4mo ago

Fahammm.. thank you sis ☺️