Baby jaundice

Hi mommies, mummy ada batuk-batuk lately ni and batuk yang susah nak stop. Doctor tak syorkan untuk telan ubat batuk takut effect baby yang menyusu. So mummy ada minum air rendaman cengkih untuk kurangkan batuk mummy ni. Soalannya, baby mummy ada jaundice and cengkih ada effect ke untuk baby jaundice jadi bacaan makin tinggi?

1 Balas

Hi mommy , makan atau minuman tak affect pun dkat baby , tpi lagi galakkn just susukan baby stiap 2 jam , sntiasa kejutkn baby untuk mnyusu ,jgn biar baby tido lama2. Bila baby tido lama2 , itu petanda jaundice baby tinggi. Bila baby kerap menyusu , maka kerap la baby kencing dan berak, makin cpt la bacaan jaundice baby menurun. Satu lgi kalau susu mommy bkurangan boleh mnta ubt dkat doc untuk tmbhkan air susu selain amalkan makan makanan yg panas dan yg dpt boost up air susu.