tukar nama anak

Hello mommies , minta sesiapa yg ada pengalaman atau pernah dengar2 kat mana2 psl tukar nama anak. Sy dn suami rancang nak tukar nama anak sbb nama anak tu kami berdua kurang berpuas hati ( keluarga bagi nama) silapnya kami ikut je now baby dah 4 bulan baru rasa myesal knpa tak bagi nama anak sendiri. Nama anak sy alif tapi nak tukar kpd affan. dah try pergi JPN bertanya2 tapi dia kata nak tunggu kelulusan tu lama dalam 6bulan keatas. Ada sesiapa yg tau prosedur tukar nama tu dn korang brapa nama baru lulus ? #bantusharing #ingintahu #newmom #Sharing_dong_Bund

1 Balas

Maaf, saya takde pengalaman. Yang saya tahu baby bawah 1 tahun, boleh tukar nama sekali je. Sekarang anak awak dah 4 bulan, awak dah mula mohon belum? Better awak mohon dari sekarang. Pergi mana2 JPN yang terdekat dengan awak. Bawak sekali dokumen yang diperlukan. Rasanya awak mesti dah tahu nak kena bawa apa kan, sebab info ada kat website JPN.