Najis bayi berlendir

Hi mommies. Maaf saya sertakan sekali gambar najis baby. Baby saya fully bf. Saya perasan dia berak warna kuning berlendir macam ni. Dia pun berkahak skrg. Jadi saya keliru adakah lendir ni kahak dia atau tak. Lepas tu, mcm mana nak tau kalau baby cukup hindmilk? Sbb baby kadang menyusu sekejap je dalam 5 minit macam tu. Setau saya kalau yang awal tu banyak foremilk. Saya risau dia tak cukup hindmilk. Thank you in advance. Harap persoalan saya dijawab. #pregnancy #advicepls #1stimemom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing #ingintahu

Najis bayi berlendir
1 Balas

if baby ada kahak, kahak akan keluar melalui najis dia . stop dulu makanan yg boleh create mucus. najis kuning mustard tanda baby dapat hindmilk yg cukup, ada kenaikan berat badan. if najis berlendir hijau boleh jadi ada infection pada usus. Ada setengah baby yg cekap menyusu kurang dari 10 minit dah kenyang dlm 1 sesi menyusu . Ada setengah baby ambil tempoh yang lama untuk menyusu dan kenyang sebab tiap baby 'suckle' juga berbeza.

2y ago

Makanan apa yg blh create mucus? Boleh terangkan?