Tak sendawa

Hi mommies, kenapa ye baby sy ssh nk sendawa skrg . Walaupun dh tepuk bnyk kali . Baby dh masok 2 bulan. Susu sendiri. Baby susah nk sendawa tp mudah nk muntah.

5 Balas

boleh cuba cara selain dri tepuk . baby saya pun kdg susah nak sendawa , kadang saya gosok blkng dia kebawah , kadang gosok ke atas , kdg tepuk smpai naik lenguh tgn tp tk sendawa saya dukung je dia menegak , gerak2kan sikit punggung dia nnti angin sendawa keluar .

Kalau susu ibu susah sikit sbb kurang angin. Kalau botol dia jd tetlebih angin sng sikit sendawa. Tu pengalaman saya la baby susu campur

Iyer. Anak saya sejak xberak 2 hari akan jadi mcm tu. Susah nk sedawa. Tepuk lama pon kdang x, bila letak bwah bgi tido. Dia muntah.

baby sy pun mcm tu susah nk sendawa kena tggu lama mcam2 cara buat 😂 kadang2 cepat ja sendawa kadang2 lambat

kan