Preggy 3 bulan

Hi mommies.. kandungan sya masuk 3 bulan tapi mabuk makin teruk.. morning sickness tak kira mse. Walhal isi perut xde dh, tpi masih juga nak muntah sampai perit dh tekak ni.. semua makanan sya x dapat mkn, perut lapar, tapi setiap kali makan muntah balik. Makan buah pon muntah balik, minum air kosong pon muntah juga.. Boleh x ibu2 share cara untuk mengatasi masalah macam ni.. sometime risau sebab baby dalam perut x dpt makanan.😢😢 #seriusnanya #ingintahu #bantusharing

18 Balas

saya kene dr 6w smpai 17w. masa 9w muntah berdarah sbb kerap sgt muntah. doktor suruh makan ubat muntah selagi ada rasa loya. saya beli kat farmasi je, bgtau utk pregnant. makan ubat tu xde muntah da, loya ada la sikit2, selera makan ok sgt.

sama la kita..tgh alami jugak sampai berat turun..dr ada bg ubat tahan muntah..kurang la sikit muntah nya..tp ini ubat nya dah abis..dtg balik muntah2..dari pagi sampai ke malam..makan je muntah..

Mula2 saya pun mcm tu, start 6 weeks sampai lah 14w seksanya Allah je tahu🥲 makan je muntah… hari berdoa supaya cepatlah habis alahan huhu. Makan je walaupun muntah janji jgn perut kosong yee

try cri ubat utk kurgkn alahan https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

try puan amalkan jus Mamariam. inshaAllah boleh hilangkan morning sickness , dh xmuntah2 teruk .

Pergi klinik or beli ubat tahan muntah yg sesuai utk ibu mengandung kt farmasi.

Saya dh 8bulan smpai skrg muntah2 lg sis 😔😔

bole try asam2 untk kurangkan mual..