Ruam

Hi mommies, kalau macam ni ruam susu ke ruam panas? Sometimes baby garu-garu sebab gatal and macam mana nak kurangkan kemerahan selain sapu krim ubat?

Ruam
2 Balas

Kalau dh tahap gatal tu blh diketegorikan sbgi eczema dh sis. G jmpe doktor. Nnti dia bg krim sapu. N kalau cmni mmg kne pakai krim yg ada steroid tu avoid gatal tu. Baby sy pn mcm ni. Pakai segala krim organik mmg xjalan. Last pakai yg ada steroid n doktor bg krim pelembab supaya ruam tu x kering. Kalau kering lg kuat baby menggaru.

5y ago

Sy pn klu blh mmg xnk steroid. Tp ms checkup 6buln misi pn ckp tu je yg blh avoid gatal. Selain tu kbersihan mmg pntg. Klu bf ape yg kita mkn pn kne jaga. Kadang sy pn terbabas mkn mcm2. Sian bby japilang jap tmbuh lg. Oh yee. Lg 1 misi ajar sntiasa bersihkn dgn air msk. Pastu olive oil yg pure. Lumur kt aczema tu. Sy pn xsmpt nk buat yg olive oil tu. Huhu