Najis bayi hijau dan cair

Hi mommies! Kalau macam ni najis bayi normal tak? Anak saya minum susu badan + susu formula (anmumlac). Since 6/3, najis dia start cair tapi still warna kuning. Minggu ni start jadi warna hijau + cair. Plus muntah. Tapi muntah bukan hari hari, minggu ni hari ahad, selasa, rabu & jumaat je muntah. sehari sekali muntah. Muntah pancut dalam kuantiti yang banyak. Tapi anak tak demam, aktif macam biasa. Help mommies 😩😩 saya kena refer klinik/hospital terus ke? #firstbaby #firsttimemom

Najis bayi hijau dan cair
2 Balas

Ni najis baby normal la mama. Anak saya mcm ni je elok je dia. Anak berpa bulan skg? Nnt anak makin besar najis dia akan bertambah lekat means keras sdikit. Makin besar makin lain najis baby

2y ago

Yeke normal mommy? Risaunya lah kita 😭 sebab selalu anak membuang najis kuning muastard. Takut ada infection perut ke apa je uhuk

boleh refer colour chart ni ye mommy. kalau muntah tu, mungkin baby overfeeding.