SUSU FORMULA 9BULAN - 12BULAN

Hello mommies, kalau anak 9bulan and fully formula milk, tapi berak 2hari sekali, perlu ke tukar susu? before this susu Dutchbaby. other pipol bg pandangan andai anak mnum susu formula, skurangnya berak sehari sekali kan baru normal? tlg bagi pendapat mommies. sy nak tau. my kid berat dia pun xbrp naik cantik. ada tips tak? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #bantubagipendapat #firstmom #firstbaby

2 Balas

Normal. Untuk tumbesaran anak, selain pemakanan yg baik cukup nutrien, pastikan anak cukup tidur, ajak dia ceria bermain, bawa anak keluar jalan2 pagi kena sinaran matahari pagi utk dapatkan Vitamin D.

normal je. selagi xda meragam tu xde mslh. mcm org dewasa pon ade je jenis yg bukan buang air besar hari2 kan? lps tu pantau pemakanan anak. fiber cukup x bagi hari2? protein? air masak? buah?