Mintak Tips

Hello mommies, jumaat ni saya akan ke Terengganu, saya pregnant 6 weeks, ada tak tips nak selesa duduk dalam kereta? Sbb perjalanan pun jauh, dgn kita asyik rasa mual, muntah 😩 Selain pada tidur, apa yg boleh saya buat utk elakkan rasa mcm tu? #ingintahu #bantujawab

2 Balas

Takde tips, sebab saya pergi kk yang dekat pun muntah2. Just makesure awak selesa dan pls berhenti, 2jam sekali ke, ikut lah, jangan lama sangat duduk dalam kereta. Berhenti berehat, renggangkan badan. Mungkin boleh standby plastik (in case nak termuntah), dan any comfort foods untuk awak. 🥹

4mo ago

saya pun dpt rsa, sya asyik berhenti nnti sbb kita msti kerap kencing kan? lagi satu, saya rsau dgn selera mkn yg takde. selalunya mlm dia takde sgt rsa loya atau nak muntah, cumanya waktu siang je. comfort foods mmg kena standby laa 😭