Tekanan darah rendah @ 32 weeks

Hello mommies! Ini anak ke-2, kmarin check clinic tekanan darah rendah 92/56 kalau tak silap. Kaki tak bengkak, Edema negative. Boleh tahu tak apa sebab or mcm mana nak prevent so next app semuanya ok? 😞

2 Balas

saya dari awal pregnant sampai skrg 33+w BP tak pernah lebih 90/60. selalunya 8*/5*. okay je Hb pun tak pernah bawah 11, latest 12. bila pregnant memang BP akan drop dari biasa sebab air/darah dalam badan makin banyak, especially masuk 3rd trimester. kalau nak naikkan, cuba exercise regularly.

Sy pon mslh sama..skrg 31w..bacaan lbih kurng..pling rndh 88/56…rasanya berkait dgn hb jgk..