Scan tiap minggu okey ke ?

Hi mommies, i nak tnya pendapat mommies okey ke and ada risk ke kalau kita scan tiap minggu sbb rasa insecure dan ingin tahu keadaan baby . I pernah keguguran first baby . After 3 months i preg again and now dah 14 weeks. Since 6 weeks i bleeding threaten miscariage , sbulan lebih jgak keluar lendir brownish , pinkish kadang darah . Bila check nothing serious and Dr advice to bedrest and monitor je and makan ubat duphaston. Minggu ni I monitor da takda kluar sebarang spotting or etc. tapi tu lah setiap minggu rasa nak scan untuk tahu perkembangan baby . Momies ada tak yang macam saya ? #ingintahu

3 Balas

Xperlu scan stiap minggu pun.. At least sbulan skali dh ok. As long as xda tanda² mencurigakan (blood discharge etc) InshaAllah kandungan normal. Jaga makan minum dan cukup rehat lbh perlu.. Jgn fikir bukan², bole mngganggu emosi kita dan baby.. X elok utk perkembangan baby. Semoga puan dan baby baik² shj.